1. Kako mogu promijeniti ime na koje se ispostavlja račun?
Odgovor

2. Može li se uzeti potvrda o nedugovanju vašem preduzeću za neku drugu osobu?
Odgovor

3. Šta je od dokumentacije potrebno priložiti uz zahtjev da bi se izvršila promjena imena na koje se ispostavlja račun za utrošeni gas ako je vlasnik nekretnine preminuo? Da li prihvatate skeniranu dokumentaciju?
Odgovor

4. Zaokruživanje iznosa na ispostavljenom računu za gas?
“Poštovani/na,
ovu elektronsku poruku šaljem vam povodom žalbe. Kao korisnik redovno izmirujem obaveze u što se možete uvjeriti. Na osnovu primljenog računa za obračunski period od 27.2.2011. do 30.3.2011. interesuje me sljedeće: u stavki redni broj 14 (ukupan iznos) koja se odnosi na zbir iznad navedenih stavki stanje iznosi 113,65 KM, međutim moja ranija pretplata – raniji saldo je 2,09 KM, kako to da je ukupan dug – novi saldo 111,60 KM. Po mojim saznanjima ukupan dug bi trebao biti razlika ukupnog iznosa računa i pretplate, što u ovom slučaju nije tako. 113,65KM-2,09KM=111,56KM  a ne kako ste vi naveli 111,60KM što znači da fali 4 konvertibilna feninga. Molim vas da mi objasnite gdje su nestala moja 4 KF? Kao prilog (privitak, attachment) u ovoj poruci šaljem vam moj račun – argument ove žalbe. Molim vas da mi argumentovano odgovorite. Unaprijed hvala na razumijevanju.”

Odgovor

5. Kako se može iz inostranstva izvršiti uplata po računu za utrošeni prirodni gas?
Odgovor

6. U  ratu tj. u periodu 1992-1995. godine nisam koristio prirodni gas, potpisao sam Ugovor sa Sarajevogasom u martu 2010. godine i od tada koristim gas. Zašto mi na računima za gas obračunavate „Posebnu taksu“ na ime ratnog duga kada ja u tom periodu nisam koristio gas?
Odgovor

 

 

Translate »