INFORMACIJA O SANACIJI CURENJA GASA U BINJEŽEVU

KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo u skladu sa propisanim procedurama, vrši redovne preventivne kontrole, koje su uobičajne na saobraćajnicama Kantona Sarajevo prilikom izvođenja građevinskih radova. Na osnovu saznanja da se vrše pripremni i završni radovi asfaltiranja na lokalitetu Binježeva prema Miševićima, radnici Sarajevogasa, koji su vršili svakodnevnu redovnu kontrolu detekcijom, registrovali su 31.10.2019. godine prisustvo gasa iz zemlje. Prisustvo gasa je registrovano nakon asfaltiranja saobraćajnice, a kojeg nije bilo prije asfaltiranja.

Na teren su odmah izašle stručne ekipe Sarajevogasa za sanaciju koje su izvršile otkop na mjestu curenja gdje je registrovano oštećenje gasovoda. Sanacija oštećenog gasovoda je završena sigurno i bezbjedno kasno sinoć i osigurano je uredno snabdijevanje kupaca. Ekipe Sarajevogasa su na terenu i vrše završnu kontrolu koja je propisana procedurama.

Važno je napomenuti da brzom i efikasnom reakcijom stručnih ekipa Sarajevogasa, nijednog trenutka nije bila ugrožena sigurnost ljudi i imovine.

podjeli sa prijateljima

Translate »