NASTAVAK II FAZE IZGRADNJE GASNE MREŽE NA DIONICI IGMAN-HADŽIĆI

Dana 21.06.2019.godine Ministar komunalne privrede i infrastrukture Vlade KS, gosp.Srđan Mandić i direktorica Sarajevogasa, gđa. Nihada Glamoč, izvršili su obilazak radova na realizaciji projekta izgradnje distributivne gasne mreže na dionici Igman-Hadžići (II Faza).

Cilj izgradnje gasovoda pritiska p=3(4)bar na dionici Igman-Hadžići je uvezivanje gasnog prstena pritiska p=3(4)bar izgrađenog na dionici Hrasnica-Bjelašnica-Igman. Na ovaj način će se omogućiti snabdijevanje prirodnim gasom iz još jednog pravca, čime se postiže sigurnost snabdijevanja prirodnim gasom u slučaju oštećenja postojećeg gasovoda, te uravnoteženje energetskog bilansa.

Izgradnjom predmetnog gasovoda će se steći uslovi za priključenje novih kupaca na lokalitetima kroz koje prolazi gasovod, te se otvara mogućnost gasifikacije potencijalnih turističkih naselja u općinama: Trnovo, Ilidža i Hadžići.

Radovi se izvode u skladu sa planiranom dinamikom i zaključno sa 20.06.2019.godine, u okviru II faze, izvršena je izgradnja distributivne gasne mreže u dužini od 3,3 km.

IMG_1498IMG_1495IMG_1499IMG_1501 IMG_1502

 

podjeli sa prijateljima

Translate »