POSJETA STUDENATA MAŠINSKOG FAKULTETA

Stručno-edukativna posjeta studenata IV godine Mašinskog fakulteta Sarajevo

Dana 12.04.2019.godine studenti četvrte godine energetskoprocesnog odsjeka sa Mašinskog fakulteta su posjetili poslovno –tehnički objekat Sarajevogasa na Butilama. Cilj posjete je doprinos kvalitetnijem i sveobuhvatnijem obrazovanju budućih inžinjera.

Putem stručne posjete studenti su imali priliku da se upoznaju  sa ulogom i značajem Sarajevogasa u snabdijevanju Kantona Sarajevo sa prirodnim gasom.

Studenti su posjetili savremeni dispečerski centar za upravljanje gasnim sistemom, te državnu laboratoriju za kalibraciju mjerila protoka prirodnog gasa. Također, studenti su dobili  priliku da obave  i laboratorijske vježbe mjerenja protoka gasa na ulazu u Kanton Sarajevo, analizu sastava prirodnog gasa i određivanje toplotne moći prirodnog gasa.

U sklopu posjete studentima je prezentiran Projekat izgradnje prve javne CNG punionice u Kantonu Sarajevo. Realizacija ovog projekta se očekuje u narednih šest mjeseci. Implementacija ovog projekta  ima za cilj promociju upotrebu okolinski  prihvatljivog goriva za pogon vozila koji doprinose  smanjenju zagađenja okoliša.

Posjeta studenata protekla je uspješno na obostrano zadovoljstvo.

IMG_1072IMG_1079IMG_1091 IMG_1100IMG_1099

 

podjeli sa prijateljima

Translate »