Potpisan Aneks II Sporazuma o subvencioniranju gasnih priključaka na postojeću infrastrukturu Sarajevogasa

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo osiguralo je finansijska  sredstva za nastavak Projekta „Subvencioniranje gasnih priključaka na postojeću infrastrukturu Sarajevogasa”.

Aneks Sporazuma o realizaciji ovog projekta potpisao je danas (13.03.2019)  ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović i direktorica Sarajevogasa Nihada Glamoč.

Sredstva su namijenjena za subvencioniranje troškova izgradnje novih gasnih priključaka individualnih stambenih objekata i subvencioniranje troškova rekonstrukcije unutrašnje gasne instalacije.

Ovo je jedna od preventivnih mjera utvrđenih Kantonalnim planom zaštite okoliša koji je usvojila Skupština Kantona Sarajevo. Cilj je vraćanje u upotrebu prirodnog gasa kao primarnog i okolinski najprihvatljivijeg energenta u Kantonu Sarajevo.

Javni poziv će biti objavljen početkom naredne sedmice u dnevnim listovima Oslobođenje i Dnevni Avaz, te na web stranici Kantona Sarajevo.

Prema Aneksu Sporazuma, kriterije za izbor korisnika ovih subvencija definisalo je KJKP “Sarajevogas”, uz saglasnost Ministarstva. Nacrt rang liste kandidata koji ispune uslove nadležna Komisija  će objaviti na oglasnoj ploči Kantona Sarajevo i web stranici Kantona Sarajevo.

Konačnu rang listu kandidata koji su ostvarili pravo na subvenciju potvrđuje Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i objavljuje na oglasnoj ploči Kantona Sarajevo i web stranici Kantona Sarajevo.

IMG_0818

podjeli sa prijateljima

Translate »