Nihada Glamoč ponovo imenovana za Generalnu direktoricu Sarajevogasa

Na sjednici Nadzornog odbora, održanoj 13.09.2018. godine donesena je odluka o ponovnom imenovanju Nihade Glamoč za direktoricu KJKP „Sarajevogas“  d.o.o. Sarajevo za mandatni period od četiri godine. Povjerenje koje joj je iskazao Nadzorni odbor rezultat je dosadašnjeg dobrog rukovođenja i ostvarenih pozitivnih rezultata u svim segmentima poslovanja Preduzeća. Nihada Glamoč je na čelu Sarajevogasa od septembra 2014. godine, a njen angažman u „Sarajevogasu“ datira od 1995. godine, od kada je uspješno obavljala razne rukovodne funkcije u Preduzeću.

U nastavku je izjava Generalne direktorice Preduzeća,  o tome šta je motivira?  Kakav odnos ima sa kolegama  i šta joj predstavlja najveće zadovoljstvo u poslu?

slika direktorice za web..

“Lijepo je biti lider, ali u isto vrijeme je i izazov. To zahtijeva mnogo truda, zalaganja i rada. Sretna sam kada su korisnici zadovoljni pruženom uslugom, jer zadovoljni korisnici i zadovoljni zaposlenici su moj glavni pokretač. Dugo godina sam bila sportista i znam, da bez obzira na to koliko je pojedinac kvalitetan, uspjeh se ne može ostvariti bez tima. Trudim se svoju energiju prenijeti na druge, svojim primjerom ih potaći, motivirati i zajedno sa saradnicima jednoglasno donositi odluke. To se pokazalo kao izuzetno dobar recept, jer ljudi vjeruju onima koji svojim nesebičnim zalaganjem i primjerom vode druge i delegiraju im zadatke. Svakako, hijerarhija se mora poštovati. Svi moraju znati svoje zadatke i ciljevi koje moraju ostvariti, tj. šta koji pojedinac treba da uradi kako bi postigli zajednički uspjeh. Uvijek nastojimo da sve što smo planirali ostvarimo stopostono, a to možemo samo kada su sve karike u našem lancu čvsto povezane, na što ulažem posebnu pažnju i energiju. Dakle, svaki pojednac, dobri odnosi u organizaciji, kao i dobra organizacija posla su mi jednako važni. Ponekad ciljeve na ljestivici postavljamo jako visoko, nekad je to svjesno, nekad možda i preambiciozno, ali pošto smo ostvarili sve planove u posljednje četiri godine, to nam daje za pravo da i dalje ovako nastavimo. Trudimo se da nemamo rutinu, osim u kvaliteti usluge, koja mi je jako važna. Kao menadžer u Sarajevogasu mogu kazati da zaista morate voljeti ovaj posao ukoliko želite ostvariti vrhunske rezultate. Ovdje sam od 1995. godine i poznajem sve procese rada u ovoj kompaniji. Samo to poznavanje i moja želja za boljim rezultatima doveli su nas do toga da smo napravili veliki preokret u poslovanju. Sa kolegama odlično sarađujem, a najveće zadovoljstvo predstavlja mi kada uspjeh mogu podijeliti sa svim svojim saradnicima kako bismo svi u njemu uživali.”

podjeli sa prijateljima

Translate »