OBAVIJEST

U jutarnjim satima, dana 25.12.2017. godine,  dispečerski centar  Sarajevogasa je zaprimio dojavu o prisustvu mirisa gasa na adresi Ferhadija br.19 , poslovni prostor, treći sprat.

Ekipa Sarajevogasa je u kratkom roku bila na datoj adresi  i na licu mjesta je konstatovala da se u ulazu osjeti jak miris propan-butan gasa. Odmah su obaviješteni svi stanari o sigurnosnim elementima za prevenciju neželjenih posljedica, te je obaviještena  PU Stari Grad,  kao i Kantonalna uprava civilne zaštite Sarajevo  tj.  Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo.

Zajedničkim radom ekipe Sarajevogasa i vatrogasaca Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, u podrumskim prostorijama jednog poslovnog prostora pronađena je neispravna boca sa propan-butan gasom, iz koje je u većim količinama curio propan-butan gas.  Boca je iznesena iz prostora,  nakon čega je prostor obezbijeđen i prozračen kako bi se otklonile prijetnje za sigurnost građana i objekta.

Instalacije Sarajevogasa koje se nalaze u istom ulazu su pregledane i nije pronađeno curenje niti prisustvo prirodnog gasa u istom.

 

podjeli sa prijateljima

Translate »